Швайку ігнорують аграрні організації

Читать на русском

Міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка оголосив про створення Всеукраїнської аграрної ради у відповідь на рішення третього Всеукраїнського аграрного форуму висловити йому недовіру.

Про це сьогодні заявив Швайка, передає УНІАН, повідомляє «Слово і Діло».

Рішення про створення ради прийняв Мінагропрод спільно з представниками агропромислового комплексу. Серед них не було представників президії Всеукраїнського аграрного форуму. Це голови Клубу аграрного бізнесу, Союзу птахівників України, Аграрного союзу України, а також Української аграрної конфедерації та Асоціації фермерів і приватних землевласників України.

«Рішення, яке сьогодні у нас прийнято - це створення Всеукраїнської аграрної ради, яка буде формулювати проекти рішень, пропонувати і обговорювати їх. Для міністерства важливо, щоб в аграрному секторі був інститут, який займався б напрацюванням рішень і подавав би їх для спільної реалізації з міністерством, урядом і Верховною Радою", - сказав міністр.

Раніше учасники Всеукраїнського аграрного форуму заявляли про намір направити клопотання про звільнення Ігоря Швайки прем'єр-міністру і в.о. Президента.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 31 обіцянка Швайки. Три з них він вже встиг виконати.

Одна з обіцянок Швайки - завдання відійти від надмірної зарегульованості агроринку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: