У Наливайченка затримали диверсанта, який хотів захопити Каховську ГЕС

Читать на русском

Співробітники СБУ затримали жителя Херсонської області, який планував на чолі озброєної групи здійснити захоплення стратегічних об'єктів, зокрема Каховську ГЕС.

Зловмисник 1960 р.н. створив групу з числа проросійських мешканців Херсонщини та за сприяння російської сторони через сотника так званої «самооборони Криму» готувався отримати автоматичну зброю, повідомляє прес-служба СБУ, пише «Слово і Діло».

«Встановлено, що вказаний громадянин, систематично виконуючи завдання військової розвідки РФ, збирав і передавав своїм кураторам в АР Крим інформацію щодо місць дислокації і переміщень підрозділів Збройних Сил України в Херсонській області», - йдеться в повідомленні.

СБУ проводить невідкладні оперативно-процесуальні дії для затримання всіх учасників диверсійної групи й запобігання вчинення ними злочинів проти мирних громадян.

За інформацією прес-центру, на початку березня цього року СБУ затримала чотирьох громадян Росії - членів однієї з груп, яка виконувала спеціальне завдання з організації негласної антидержавної кампанії в Донецькій області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: