ЮНЕСКО допоможе Україні зберегти кримські пам'ятки культури - Нищук

Читать на русском

В.о. міністра культури України Євген Нищук повідомив, що Україна отримала підтримку ЮНЕСКО в питанні захисту її культурних цінностей у зв'язку з анексією Криму.

«Я зустрівся з генсеком ЮНЕСКО Іриною Боковою, яка з розумінням поставилася до стурбованості українського уряду щодо захисту культурних цінностей та пам'яток в Криму», - повідомив Нищук, пише «Слово і Діло».

За його словами, Україна «отримала підтримку ЮНЕСКО в частині прийняття резолюцій про захист українських культурних цінностей та готовності до посередництва у вирішенні проблемних питань між Україною і РФ».

Візит Бокової в Київ, за словами Нищука, планується на 22-23 квітня. Основною темою зустрічі буде розробка механізму збереження в Україні пам'яток всесвітньої спадщини.

Раніше Мінкультури обіцяв зберегти експонати раритетів в заповіднику «Херсонес Таврійський», через що звернувся за допомогою до ЮНЕСКО.

Проектом «Слово і Діло» на сьогоднішній день зафіксовано 3 обіцянки Євгена Нищука , 1 з яких вже виконана, а 2 знаходяться у процесі виконання. Зокрема, як було обіцяно, міністру вдалося звільнити всіх своїх заступників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: