«Рука Кремля» не наливала «Правому сектору» - Москаль (ексклюзив)

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Геннадій Москаль стверджує, що більша частина скандальних інцидентів в Україні не були спровоковані агентами Російської Федерації, а сталися через відсутність дисципліни у радикальних організаціях на зразок «Правого сектора».  

Про це Москаль сказав у коментарі кореспонденту «Слова і Діла».

«Що, Саша Білий покійний був агентом Кремля? Що, «рука Кремля» прислала їх сюди під парламент бити вікна? Чи «рука Кремля наливала горілку бійцю «Правого сектора», який потім пішов стріляти людей? Це ж просто відсутність дисципліни і порядку. Тобто революційні події пройшли, а постреволюційний синдром в головах деяких патріотів гуляє», - зазначив нардеп.

Політик також закликав посилювати дисципліну всередині різноманітних організацій і, таким чином, унеможливити виникнення таких інцидентів.  

«Не треба списувати свої недопрацювання на «руку Кремля», потрібно навести лад у себе в країні. Давайте будемо робити так, щоб та рука не дотягувалася до України», - резюмував він.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 5 обіцянок Геннадія Москаля. Йому вдалося виконати обіцянку щодо розформування спецпідрозділу «Беркут», а обіцянка притягнути екс-міністра Віталія Захарченка до кримінальної відповідальності через Гаазький трибунал залишилася невиконаною.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв жорстко реагувати на кримінал у «Правому секторі». Після випадку, коли нетверезий представник «Правого сектору» відкрив вогонь на Хрещатику, поранивши трьох людей, Аваков дав розпорядження блокувати членів «ПС» в готелі «Дніпро», а потім виселити їх звідти. Крім того, працівники МВС намагалися затримати активіста «Правого сектора» Сашка Білого, але той загинув в ході перестрілки з міліцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: