Держприкордонслужба вимагатиме компенсації за кримське майно - Литвин

Читать на русском

Держприкордонслужба України звернеться до суду з вимогою щодо компенсації за майно, яке залишилося в Криму

«Ми будемо подавати до судових інстанцій про компенсацію за те майно, яке залишилося в Криму», - заявив в Херсоні голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, пише «Слово і Діло» з посиланням на Укрінформ.

Він зазначив, що незважаючи на втрату частини майна, українським прикордонникам вдалося вивести з Криму корабельно-катерний флот морської охорони, озброєння і техніку. «Ми вивели весь наш флот. Переформатований флот приступить до служби», - сказав Литвин.

За його словами, всі втрати, які понесла Держприкордонслужба в результаті анексії Криму Росією, вона тепер буде компенсувати за рахунок внутрішніх резервів.

«Кабінет Міністрів, Верховна Рада все зробили, щоб ми були забезпечені всім необхідним. Тому і регіональне управління, і Херсонський, і Бердянський загони, загони морської охорони матимуть все необхідне», - заявив Литвин.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що збитки від присвоєння Росією української власності у Криму складають сотні мільярдів доларів.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 14 обіцянок Миколи Литвина. 6 із них, включаючи будівництво корабля типу «Корал» в 2012 році, йому вдалося виконати. Ще 3 обіцянки виконані не були. Решта 5 заяв українського воєначальника поки знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: