Аваков хоче повернути Одеський НПЗ державі

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розглядає можливість повернення Одеського нафтопереробного заводу в державну власність України.

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук», передає «Слово і Діло».

«(МВС) зафіксувало схему передачі Одеського НПЗ від компанії (Сергія) Курченка на користь одного з російських банків. М'яко кажучи, за нашими оцінками, дуже сумнівну схему. Приступаємо до викриття шахрайства в рамках формальної процедури з тим, щоб повернути власність заводу Україні», - заявив міністр.

Він також додав, що нафтопродукти, вилучені у компаній Сергія Курченка, планується направити на потреби держави, а майно - продати, щоб накласти арешт вже на виручені від цього продажу гроші.

«Справа і розслідування далеко не завершені, і стояти цьому добру, судячи з усього, народному, чекати? У той час як на посівну країні не вистачає коштів? Вийшли з ініціативою - негайно продати все вилучене - пустити бензин в роботу, а арешт вже обернути на виручені гроші, розміщені в Нацбанку», - пояснив Аваков.

За його словами, з цих питань вже готується проект постанови Кабміну.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що група СЄПЕК Сергія Курченка передала Одеський нафтопереробний завод російському ВТБ Банку як заставне майно.

6 березня Аваков повідомив, що в рамках розслідування незаконної діяльності компаній, що входять в «Східно-Європейську паливно-енергетичну компанію» Сергія Курченка, відкрито 11 кримінальних проваджень.

Після цього міністр поінформував про арешт палива СЄПЕК в Одесі на $ 70 млн.

20 лютого 2013 року колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький пообіцяв, що роботу Одеського нафтопереробного заводу буде відновлено до кінця березняі ця обіцянка була виконана.

Колишній губернатор Одеської області Едуард Матвійчук обіцяв, що на Одеському НПЗ буде створено 1200 робочих місць, а зарплати на підприємстві стануть найбільшими в регіоні.

Поточний рейтинг відповідальності Авакова в системі «Слово і Діло» становить 31%. Скільки з даних ним обіцянок вже було виконано, можна прочитати на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: