Олігарха Фірташа заарештували у Відні (доповнено)

Читать на русском

Директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс підтвердив на брифінгу затримання бізнесмена Дмитра Фірташа.

Раніше про арешт одного з найбагатших українців у Відні повідомила низка іноземних ЗМІ, зокрема - австрійське інформагентство APA.

«Арешт був проведений в середу ввечері у віденському районі Маргаретен. Його схопили на вулиці, в безпосередній близькості від місця розташування офісу підозрюваного», - пише APA.

Українського олігарха затримали за ордером Федерального бюро розслідувань США, йому інкримінують створення злочинного угруповання і хабарництво.

При цьому спростовується будь-який зв'язок між політичними подіями в Україні і арештом Фірташа, так як діяльність олігарха вже давно була предметом інтересу ФБР.

У свою чергу інформагентство «Інтерфакс» повідомляє, що причиною затримання Фірташа є розслідування ФБР щодо одного з інвестпроектів в Індії. При цьому «Інтерфакс» посилається на джерело в Group DF, яка об'єднує активи Фірташа.

Нагадаємо, в 2011 році лідер партії «Батьківщина» і екс-прем'єр Юлія Тимошенко пообіцяла, що Фірташ поверне Україні 12,1 млрд. кубометрів газу, який той відсудив у держави в Стокгольмському арбітражі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: