Янукович, Герега і Попов не захистили Біличанський ліс

Читать на русском

Селищній раді Коцюбинського і забудовникам Біличанського лісу не указ ані прокуратура, ані сам президент.

22 жовтня 2012 року Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) своїм рішенням узаконив документи Коцюбинської селищної ради щодо збільшення території населеного пункту за рахунок лісо-паркових земель більш, ніж вдесятеро.

Історія щодо чотирьох тисяч гектар лісу навколо селища тягнеться роками. Ще уряд Тимошенко виносив у 2008 році постанову щодо заборони на виділення лісових земель під забудову.

Тим не менш, своїми рішеннями Коцюбинська селищна рада у 2010 році роздала приватним особам 100 га цього важливого для столиці рекреаційного об’єкту, користуючись невизначеністю меж Києва. Після розголосу в засобах масової інформації 24 травня 2011 року президент Віктор Янукович пообіцяв взяти ситуацію під контроль.

Через десять місяців, 5 березня 2012 року, секретар Київської міської ради Галина Герега заявила, що КМР створить тимчасову контрольну комісію для вивчення питання.

А 12 березня під особистий контроль взяв ситуацію голова КМДА Олександр Попов.

Але ці три обіцянки залишились невиконаними – вирубка та забудова Біличанського лісу тривала і в 2012 році, не дивлячись на рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 21 червня 2012 року.

Київрада повідомила 23 жовтня 2012 року, що має намір оскаржити рішення ВАСУ в Верховному суді України. Дещо раніше, в квітні депутат Київради Олександр Бригинець повідомив, що КМР готує проект звернення до президента з вимогою ліквідувати Коцюбинську селищну раду і включити населений пункт до території Києва.

А поки КМДА і КМР готують свої звернення, зелені легені Києва планомірно знищуються нечистими на руку забудовниками

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: