Янукович і ряд інших посадових осіб оголошені в розшук

Читать на русском

Віктор Янукович та ряд інших посадових осіб оголошені в розшук. Порушено кримінальну справу за масові вбивства мирних громадян. Янукович пропав.

Про це повідомив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Арсен Аваков.

Також він розповів про те, де перебував Янукович разом із Клюєвим та охоронцями останні кілька діб.

«21-го в п'ятницю Янукович у супроводі А. Клюєва вилетів вертольотами з Києва в Харків, маючи намір взяти участь у з'їзді депутатів партії регіонів у Харкові. 22-го в суботу Янукович, переночувавши в держрезеденціі в Харкові, відмовився від участі в з'їзді, записав відеозвернення і вертольотами полетів до аеропорту Донецька. Після прибуття в аеропорт Донецька разом з охороною з вертольотів пересів на два приватних літака типу Фалькон. Намагався вилетіти, але прикордонна служба перешкодила вильоту. Після чого Янукович відбув до держрезиденції в Донецьку, де і пробув кілька годин. Пізнього вечора 22-го автомобілями без супроводу ДАІ, кортеж Януковича відбув до Криму. 23-го (неділя) прибув до Криму. Зупинився в одному з приватних санаторіїв, навмисно ігноруючи державні спец об'єкти, в тому числі - спеціалізовану президентську держдачу, на яку раніше хотів прибути», - повідомив Аваков.

За повідомленням Авакова, Янукович спішно покинув приватний санаторій у напрямку до аеропорту Бельбек після того, як дізнався про рішення парламенту по призначенню в. о. президента України Олександра Турчинова.

Янукович передав офіційну відмову від державної охорони через охоронців, які відмовилися далі його супроводжувати, повідомляє Аваков.

«З частиною охорони Янукович у супроводі Андрія Клюєва трьома машинами відбув у невідомому напрямку - відключивши всі види зв'язку», - завершив він.

Пізніше нардеп від «Батьківщини» Олександр Бригинець заявив, що Янукович зараз перебуває у Волновасі (Донецька область) на території Форест Парку - це Свято-Микільський монастир УПЦ МП.

Втеча Януковича почалося 21 лютого. Разом з цими подіями, десятки автобусів з силовиками раптово покинули урядовий квартал.

Також Європа ввела санкції проти українських чиновників, причетних до силових дій відносно протестуючих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: