Опозиції хочеться бачити резолюцію ЄП радикальнішою, ніж вона є насправді

Читать на русском

До української влади невідворотно будуть застосовані санкції з боку європейських інституцій у разі розв’язання політичної кризи силовим, а не мирним шляхом.

Як заявив народний депутат від фракції УДАР Володимир Куренной, про це йдеться в резолюції Європейського парламенту щодо ситуації в Україні, яка була ухвалена вчора, 6 лютого, більшістю голосів.

«Європейський парламент показав, що дуже схвильований тим, що відбувається в Україні, і ухвалив достатньо збалансовану, але водночас і радикальну, резолюцію, яка ще раз демонструє режиму Януковича – або він йде на реальний діалог, реальні переговори, а не на імітацію переговорів, робить реальні поступки, або Європа починає застосовувати санкції», - цитує Куренного прес-служба партії.

Так, у резолюції йдеться про те, що Європарламент «закликає інституції ЄС і держав-членів вжити термінових заходів, зокрема, підвищення дипломатичного тиску і підготовку персональних цілеспрямованих заходів (санкції для в’їзду та замороження фінансових і майнових активів) щодо всіх тих українських чиновників і законодавців і їхніх бізнес-спонсорів (олігархів), які несуть відповідальність за репресивні заходи та смерть протестувальників».

Також Європарламент у своїй резолюції закликав ЄС, США, МВФ, Світовий банк, ЄБРР та ЄІБ продовжувати готувати довгостроковий пакет конкретної фінансової підтримки, щоб допомогти Україні справитися з погіршенням її фінансової та соціальної ситуації.

Європарламент також нагадав про готовність ЄС підписати Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Україною, як тільки політичну кризу буде подолано.

Нагадаємо, 24 січня 2014 року Янукович пообіцяв переформатувати уряд після відповідного рішення парламенту на позачерговій сесії.

В свою чергу один з лідерів опозиції Віталій Кличко запевнив, що криза в Україні закінчиться виборами, які «покладуть кінець режиму Януковича».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: