Карта АТО: ситуація на сході України станом на 9 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 9 червня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

На Маріупольському напрямку бойові дії відбувалися в с. Ломакіне та Широкине. Там, за інформацією Адміністрації Президента, противник вів вогонь по наших позиціях переважно зі стрілецької зброї та 152-мм артилерії. Також, за останніми даними, в районі Маріуполя бойовики вже використовували установки «Град-П», також відомі як «Партизан» (модифікація «Граду», що стріляє одиночними зарядами).

На Донецькому напрямку найзапекліші бої велися на північно-західних околицях Горлівки. Там противник веде щільний мінометний вогонь, а в районі с. Красний Пахар поблизу Світлодарська застосував 122-мм гармати й танки. Лінією напруження також стала широка ділянка фронту від Авдіївки до Мар'їнки: зафіксовано, зокрема, використання бойовиками танків в районі Водяного й Опитного.

На Луганському напрямку активні бойові дії велися по всій лінії зіткнення на ділянці фронту від Золотого до Станиці Луганської. Так, поблизу с. Гречишкине Новоайдарського району сили АТО знищили ворожу ДРГ, важкий бій відбувся в Кримському. Однак фактів застосування великокаліберної артилерії зафіксовано не було.

Втрати

Протягом минулої доби в ході виконання бойових завдань загинули 8 українських бійців. 7 з них – сапери ЗСУ – підірвалися на вантажівці в районі Красногорівки. Ще 5 – поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: