Країни Євразійського союзу під загрозою вторгнення Росії – аналітик

Читать на русском

Якщо Україна зможе протистояти агресії Росії і захистити свої землі, проблеми будуть всередині Євразійського союзу.

Про це розповів політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач, передає «Слово і Діло», посилаючись на glavnoe.ua

«Країни-члени Євразійського союзу знаходяться зараз під загрозою. Це дійсно, як говорять вже і деякі російські експерти, Білорусь, Казахстан, Вірменія і Киргизія. Якщо Росії вдасться щось зробити в Україні, підпорядкувати її, то першими на черзі будуть Білорусь і Вірменія», – прогнозує Горбач.

Як вважає аналітик, якщо плани Путіна в Україну проваляться, що більш ймовірно, тоді сценарій буде розвиватися в іншому напрямку.

«Якщо Україна відіб'є цю атаку, то почнуться проблеми всередині ЄврАзЕС. І тоді новою Україною стануть Білорусь, Казахстан і особливо Вірменія. Сама ця організація показала свою дисфункцію. Вже зараз видно, що цей союз не може існувати  окремо від усього світу. І також ясно, що все в ньому обертається навколо Москви, яка може почати займатися «збиранням земель». Незалежно від того, як розгортатимуться події в Україні, країнам-членам ЄврАзЕС варто задуматися про своє майбутнє», – вважає експерт.

Як відомо, країни СНД вже зазнали збитків в економічному секторі через війну на сході країни. Не так давно, Міжнародний валютний фонд, заявив, що саме конфлікт на сході України основна причина економічної рецесії, яка збережеться до кінця 2015 року в більшості країн СНД. Експерти, пов'язують це з тим, що більшість країн СНД пов'язані і залежать від економіки Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: