Губернатором Запоріжжя може стати бізнес-партнер Президента – експерт

Читать на русском

Система народного контролю «Слово і Діло» поцікавилась у політичних експертів, журналістів-аналітиків, хто може стати новим губернатором Запорізької області і дійшла висновку, що серед спеціалістів немає єдиної думки.

Директор служби «Українский барометр», політолог Віктор Небоженко, коментуючи повідомлення, що Президент має три кандидатури на посаду голови Запорізької ОДА, переконаний, що новий губернатор буде несподіванкою для всіх.

«Робити прогнози стосовно кандидатів на посаду голови Запорізької ОДА досить складно. Велика ймовірність того, що це будуть представники міліції. Ще більш імовірно, що це будуть бізнес-партнери Президента. Він має таку тактику – призначати на посаду тих людей, які наближені до нього. Новий губернатор буде несподіванкою для самого запорізького бомонду», – вважає Небоженко.

Проте політолог Олексій Голобуцький дотримується протилежної думки, передає «Слово і Діло».

«Президент уже мав досвід роботи з губернаторами-олігархами. Всім відомо, чим це закінчилося. Великий бізнес, звичайно, має свої плюси, але має й мінуси. Ми це бачили на прикладі Коломойського, а раніше – Тарути. Тому дуже сумнівно, що Порошенко знову буде призначати когось із бізнес-сфери, навіть якщо це людина з його оточення. Доречно було б, якби це була людина з області. Запорізька область знаходиться в певному сенсі на краю, тому було б доцільно, щоб це була не одіозна персона», – розповідає політолог.

Водночас в коментарі «Слову і Ділу» журналіст-аналітик ВО «Свобода» Володимир Тищенко запевнив, що призначенням Резніченка в Дніпропетровську ОДА Порошенко вже дав сигнал, що йому важливо, щоб це була людина з його команди.

«Свого часу Резніченко та Порошенко співпрацювали. Президент зараз розставляє по місцях своїх довірених осіб. Запорізька область менш складна в порівнянні з Дніпропетровською, тому особливих проблем, думаю, не виникне. Я впевнений, що це буде людина, близька до Петра Порошенка», – резюмував Тищенко.

Нагадаємо, що раніше Порошенко задовольнив прохання Ігоря Коломойського про відставку з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Вчора, 25 березня, Кабмін затвердив призначення на посаду голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, який раніше був губернатором Запорізької області.

Сьогодні, 26 березня, Президент у Дніпропетровську має представити нового в. о. керівника Дніпропетровської ОДА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: