Лобістом на посаду губернатора Дніпропетровщини буде Тимошенко – експерт

Читать на русском

Зараз не стільки постане питання дестабілізації, скільки те, що Коломойський почне процес формування політичної опозиції до влади. Другим моментом будет боротьба між Тимошенко та «БПП» за посаду губернатора Дніпропетровщини.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, коментуючи відставку Коломойського та головних лобістів, що будуть намагатися поставити свою людину на посаду.

«Відставка за власним бажанням – це логічний крок з боку Коломойського. Це крок, який демонструє, що з адміністративно-інформаційного етапу ми переходимо в політичну площину. Коломойський фактично скинув окови підпорядкованості Президенту, прем'єр-міністру, Верховній Раді, тому зараз варто очікувати, що він активно почне розвивати свій політичний проект», – розповідає Бортник.

За його словами, у зв'язку з відставкою Коломойський почне посилювати та розвивати політичну партію, яка формується під цей парламент.

«Щодо того, що відставка вплине на регіон в плані дестабілізації, то гадаю, кардинальних змін не буде. Хоча будуть сили, які спробують розхитати ситуацію не лише в Дніпропетровську, але й у Запоріжжі та Одесі, щоб використати це протистояння в своїх цілях. Але насправді ми підходимо до екватора боротьби й нас очікує вже новий політичний раунд протистояння, під час якого Коломойський намагатиметься створити й посилити абсолютно реальну опозицію», – аналізує політолог.

На його погляд, головним лобістом на посаду губернатора Дніпропетровська буде передусім Юлія Тимошенко та члени її партії, тим паче, що вона представник саме «дніпропетровського клану».

«Кандидати від «Блоку Петра Порошенка» також будуть претендувати на посаду. Загалом, вважаю, що ці дві групи будуть визначати губернаторів не лише Дніпропетровська, але й Запоріжжя, та в меншій мірі Одеси», – підсумував Руслан Бортник.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації та призначив виконуючим обов'язки Валентина Резніченко.

Як повідомляють джерела «Слова і Діла», в Адміністрації Петра Порошенка наразі не розглядають альтернативної кандидатури на цю посаду, окрім Резніченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: