Відставка Коломойського не зменшує його впливу на Дніпропетровськ

Читать на русском

Формально Коломойський пішов у відставку, але його вплив на область все одно значний.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Євген Магда, коментуючи відставку губернатора Дніпропетровської ОДА.

«Ситуація в Дніпропетровську буде абсолютно спокійною, тому що нікому зараз не потрібна дестабілізація в області. Відставка Коломойського не означає, що його вплив ліквідовано. Вплив буде значним, але він не буде формалізованим, просто немає поєднання бізнесової і владної складових. Хто буде призначений замість Коломойського, офіційно важко прогнозувати, але однозначно, що нинішній виконуючий обов'язки Валентин Резніченко буде на цій посаді недовго», – розповідає Магда.

Крім того, в коментарі «Слову і Ділу» директор Центру політичних студій та аналітики, співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран висловив думку, що подібна відставка показує всьому світу, що поступово олігархи будуть відсторонені від фінансових потоків країни.

«Гадаю, що для таких олігархів, як Льовочкін, Фірташ, Пінчук – це певний сигнал від Президента. Що стосується протестів, то гадаю, їх не буде. Коломойський все одно збереже частину активів, контроль над «1+1», певну політичну силу, та й сам Дніпропетровськ не залишиться поза межами його впливу», – вважає Віктор Таран.

Нагадаємо, що раніше депутат від «Блоку Петра Порошенко» Мустафа Найєм заявив, що залишивши інцидент з Коломойським без реакції, Президент і прем'єр розпишуться у власній слабкості.

За його словами, в такому випадку, це стало б сигналом для всього світу, всіх тих численних організацій і держав, у яких ми по крихтах збираємо допомогу для економіки та армії, що в Україні дійсно ні в кого немає монополії на застосування влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: