Політик: Право на прибутки буде в руках одного олігарха – Порошенка

Читать на русском

Коломойський створював собі імідж політика, який виступає за єдність держави, тому дестабілізації в області не буде, але його відставка – сигнал для інших олігархів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український політик Олесь Доній, коментуючи відставку губернатора Дніпропетровської ОДА.

«Навряд чи відставка Коломойського спричинить у Дніпропетровську якісь сутички, бунти чи протести. Я гадаю, що дестабілізації в області не буде. Коломойський за останній період посилював свої позиції як політика, що виступає за єдність держави. Тому він не зможе собі дозволити піти на провокування якихось сепаратистських рухів», – пояснює Доній.

На думку політика, сам факт відставки Коломойського свідчить про те, що процес боротьби між олігархічними угрупованнями йде на користь ще більшої монополізації України.

«В Україні поступово утворюється єдине олігархічне управління. Іншими словами, зараз ми переходимо від поліолігархічного управління до моноолігархії, тобто для всіх інших олігархів – це ознака, що монополія на бізнес і прибутки в руках однієї людини – Президента. Для олігархів, які за часів Януковича взяли владу в свої руки – це сигнал, що право на прибутки буде вже в руках єдиного олігарха Петра Порошенка й він буде розподіляти, хто може отримати ці прибутки, а хто – ні», – вважає Олесь Доній.

Зазначимо, що близько другої ночі на офіційному сайті Президента з'явилась інформація, що Петро Порошенко задовільнив прохання Ігоря Коломойського про відставку з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, депутати з «Блоку Петра Порошенка» раніше вимагали відставки губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського.

Системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано всього 15 обіцянок губернатора Дніпропетровщини. Коломойський дотримав слова і виконав 5 зі своїх обіцянок, 3 обіцянки  невиконані, а 7 так і залишились в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: