Експерт: Призначення віце-прем'єра з питань оборонного комплексу – абсурд

Читать на русском

На даному етапі немає необхідності в додаткових призначеннях.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив український політолог Петро Олещук, коментуючи повідомлення, що фракція «Самопоміч» наголошує на призначенні віце-прем'єра з питань оборонного комплекса.

«Немає гострої необхідності в призначенні віце-прем'єра з питань оборонного комплекса. По-перше, це складна структура, яка не може керуватись однією людиною. Тобто потрібен буде широкий апарат, який би всі ці питання узгоджував. По-друге, навіщо нам створювати ще одну структуру, на яку потрібно буде виділяти додаткові ресурси, якщо вже є органи, відомства, які цим займаються на даний момент? І врешті-решт, віце-премєр не може відповідати продуктивно за достатньо вузький напрямок роботи. Це абсурдно», – аналізує політолог.

За його словами, всі проблеми, пов'язані не з відсутністю віце-премєра з цих питань, а з тим, що немає порядку та контролю в наявних структурах.

Водночас народний депутат України, представник України у Венеціанській Комісії Володимир Пилипенко вважає, що у «Самопомочі» були можливості під час формування уряду запропонувати таку посаду.

«На етапі формування уряду «Самопоміч» не вносила жодних пропозицій і незрозуміло, для чого це робиться зараз. Виходить, своїх кандитатів вони не висувають, щоб не нести відповідальності. Загалом, зараз без цієї посади, як і без віце-премєра з питань координації реформ, можна обійтись. Гадаю, що це може перетворитися на ще один спосіб заробляння грошей», – вважає Пилипенко. 

Зазначимо, раніше фракція «Самопомочі» заявила, що має намір контролювати фінансування збільшення чисельності Збройних сил України.

Сьогодні, 23 березня голова фракції Олег Березюк наголосив, що фракція «Самопомочі» наполягає на призначенні першого віце-прем'єра з питань оборонного комплексу, але своїх кандидатів пропонувати не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: