В «Укртранснафті» точно не було рейдерського захоплення – юрист

Читать на русском

Конфлікт інтересів і питання відставки Коломойського існує з першого дня його призначення на посаду.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів юрист Євген Корнійчук, коментуючи скандал, який стався навколо «Укртранснафти».

«В даному випадку бізнес-інтереси Коломойського конфліктують з посадовими. Це прямий конфлікт інтересів, а питання відставки Коломойського, насправді, постало з першого дня його призначення. Який вплив може мати приватне підприємство чи призначення нового керівництва в разі, якщо 100% акцій належить державі? Гадаю, для цього не треба бути фахівцем і відповідь очевидна», – розповідає спеціаліст.

За його словами, конфлікт інтересів існує з першого дня призначення Коломойського, а зараз, якщо Корбан робить якісь заяви, то, скоріш за все, тому є підтвердження і підстави.

«В даному випадку, мені здається, якщо вчора було прийнято закон про зміну порядку голосування, то варто було дочекатися поки він вступить в силу остаточно. Конфлікт буде загострюватися, якщо він не піде у відставку. Для відставки має бути подання від Кабміну і за погодженням рішення має бути прийнято. В рейдерське захоплення я не вірю. Це абсурд. Держава не робить рейдерських захоплень, вона може проводити націоналізацію, але точно не рейдерські захоплення», – пояснив юрист.

Відомо, що у «Блоці Петра Порошенка» вимагають відставки губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, що конфлікт між губернатором Дніпропетровської ОДА і журналістом Андрушком, виник на основі зміни керівництва «Укртранснафти».

Проте Коломойський впевнений, що жодних наказів Кабінету міністрів щодо зміни керівництва «Укртранснафти» немає, тож все, що відбулося на підприємстві вчора, на думку губернатора, не що інше, як рейдерське захоплення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: