Захід не стане єдиним фронтом проти «рашизму» – експерт

Читать на русском

Головна проблема в тому, що уряд хоче видати бажане за дійсне і розраховує на Захід. Незалежність України – справа самих українців.

Таку думку в ексклюзивному коментар і«Слову і Ділу» висловив політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких, коментуючи внесення законопроекту про воєнний резерв в особливий період та військові навчання з європейськими країнами.

«Воєнний резерв в особливий період означає, що люди, які вже мали досвід і демобілізовані після участі в АТО знаходяться на іншому обліку і у разі необхідності їх можуть викликати. За великим рахунком, всі військовозобов'язані громадяни перебувають в резерві. Це суто технічне питання, яке має відношення виключно до обліку», – розповідає експерт.

За його словами, обов'язковою складовою мають бути навчання, особливо потрібно посилювати спільні навчання з європейськими лідерами.

«Впродовж існування незалежної України військові навчання постійно проходили за участю різних держав-членів НАТО. Крім того, Україна є учасником співробітництва з НАТО програми «Заради миру». Але при цьому не потрібно переоцінювати ці навчання. Військові навчання – це не знак готовності європейських країн виступити єдиним фронтом і захищати незалежність України. Незалежність України залежить від самих українців. Спільні навчання не зупинять наступ «рашизму». Це спроба видати бажане за дійсне», – пояснює Гладких

Нагадаємо, перший заступник глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук повідомив, що в першу чергу на службу у військовому резерві зарахують тих, хто був призваний і відслужив строкову службу, а також демобілізованих з АТО.

Напередодні Порошенко заявив, що демобілізовані військові повинні активно брати участь у місцевому самоврядуванні.

Нагадаємо, раніше радник міністра оборони Польщі Богуслав Пацек повідомив, що готовий створити спільну програму освітньої підготовки українського молодшого командного складу за зразком НАТО, заради чого Польща відправить до України кілька десятків своїх солдатів.

Крім того, американський генерал пообіцяв, що навесні українські військові будуть тренуватися з бійцями США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: