Керівництво Мінекології служить клановим олігархічним групам – спеціаліст

Читать на русском

Мінекології витратило 300 млн невідомо куди, а його керівництво служить олігархічним групам, тому воно негайно має піти у відставку.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів спеціаліст з питань охорони здоров'я та екології Володимир Каспрук, коментуючи діяльність Мінекології та його керівництва.

«Сьогодні Мінекології не вирішує екологічних проблем. Мінекології в погоні за надприбутками. Це показує остання ситуація з рішенням зменшити зону ЧАЕС.  Мінекології займається зароблянням коштів та видачею ліцензій на використання природних надр, а не питаннями екологічної кризи. Якщо керівництво Мінекології не змінять, а буде продовжуватись служіння олігархічним кланам, це може обернутися катастрофою. Було виділено $ 300 млн за Кіотським протоколом, але куди ділись ці гроші – невідомо», – розповідає Каспрук.

Екологічної кризи поки не сталося лише завдяки тому, що скоротилося виробництво багатьох небезпечних підприємств, падіння виробництва металургії та хімії, але не через владні структури чи роботу Мінекології.

«Остаточним доказом того, що Мінекології є одною з найбільших корумпованих структур влади – ситуація з ЧАЕС. За цим стоїть лише зменшення витрат на чорнобильські програми. За 100 днів людина, яка очолює таку структуру, має показати хоча би якийсь результат, але цього не сталося. Йде перерозподіл влади, тому керівництво Мінекології має піти у відставку», – вважає фахівець.

Водночас голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, коментуючи кадрову політику і діяльність Мінекології, зазначила, що призначення на посаду міністра екології спочатку пана Мохника, а тепер пана Шевченка – це повна зневага до тисяч фахівців та сотень тисяч українців, що під час Революції Гідності вийшли на Майдан.

«Я вважаю, що в деякі органи влади «люди Януковича» не тільки повертаються, але вони звідти й не виходили. Відсутність у нового міністра профільної освіти, досвіду роботи в такій галузі, нерозуміння складності й гостроти екологічних проблем, слабкість волі до подолання корупції, і головне – відсутність бачення реформи природоохоронної галузі, не дає підстав сподіватись на позитивні зміни», – вважає Тетяна Тимочко.

Нагадаємо, що в Мінекології вирішили, що зону ЧАЕС потрібно зменшити до 10 кілометрів.

Експерт з екологічних питань Олександр Мазуркевич вважає, що це робиться виключно для того, щоб скоротити пільги «чорнобильцям» і наповнити Бюджет.

Проте міністр соціальної політики Людмила Денісова в минулому році пообіцяла, що соціальні виплати «чорнобильцям» в поточному році зменшуватись не будуть.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: