Більше грошей, ніж Україні, МВФ виділив лише Єльцину – експерт

Читать на русском

Україна отримала найбільше визнання в Європі за всі часи і свідченням цього є $ 17,5 млрд від МВФ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор дослідницьких програм Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія – Україна» Олександр Федута, коментуючи зовнішню політику уряду, зокрема ефективність роботи МЗС України в умовах війни.

«Сьогодні ситуація складається таким чином, що Україна знаходиться в центрі уваги всього світу. Лише один дзвінок міністра закордонних справ до іншого його колеги в західну партнерську державу буде сприйнятий відразу ж і з міністром вестимуть діалог. Як – вже залежить від обставин. Можна говорити ефективно чи не ефективно використовують цю ситуацію, але це питання не лише до Міністерства. Це питання загалом до уряду. На мій погляд, Україна зовнішньополітичні можливості сьогодні використовує максимально», – розповідає спеціаліст.

Незалежно від того, гарно чи погано Клімкін працює, ми бачимо, що позиції України на міжнародній арені дуже суттєво зміцніли, мабуть найбільше за всі роки незалежності. Зовнішня політика України отримала максимальну оцінку – фінансову в розмірі $ 17,5 млрд від МВФ. Більші гроші виділяли лише Росії при Єльцині.

«Безумовно, в цьому заслуга Президента та МЗС, включаючи ті посольства, які працюють зараз найбільш напружено. Якщо говорити про фундаментальний недолік МЗС, то він очевидний – це повільна ротація кадрів в посольствах. Зокрема, в ряді посольств й досі залишаються посли не просто призначені Януковичем, але й такі одіозні фігури, як посол України в Білорусі», – пояснює експерт.

Зазначимо, що сьогодні, 12 березня, на звіті уряду глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що українська дипломатія намагається залучити усю можливу допомогу і переконати весь цивілізований світ у тому, що потрібно допомагати Україні.

Крім того, під час звіту уряду про 100 днів діяльності міністр закордонних справ Павло Клімкін пообіцяв, що найближчим часом будуть запроваджені електронні візи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: