Наливайченко абсолютно відданий Президенту – політолог

Читать на русском

Наливайченко ніколи не був частиною великої політики. Він відновив структуру СБУ і є відданим Президенту, тому відставка йому не загрожує.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру політичних студій та аналітики, співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран, коментуючи ефективність роботи СБУ, зокрема Валентина Наливайченка.

«При всіх труднощах і критиці, Служба безпеки України все-таки виконує свої зобов'язання. Якщо ми говоримо про захист України від зовнішніх та внутрішніх ворогів, то були випадки коли СБУ підтверджувала свою результативність. Коли Наливайченко прийшов на посаду, це була абсолютно бездіяльна структура і перед ним стояв найбільший виклик – зробити структуру з нуля, тому що до цього вона була розвалена представником ФСБ. Я вважаю, що він справився з цим завданням», – розповідає експерт.

За його словами, СБУ вже за кілька місяців після приходу Наливайченка розпочала контррозвідку, протидіяти терористичним актам, зупиняти протести.

«Це, мабуть, єдина післямайданна структура, яка показала конкретний результат і ефективність. Його можна виміряти кількістю пійманих заручників, терористів і тому подібне. Гадаю, для структури, яка почала працювати з нуля, в умовах війни на даному етапі СБУ є ефективним органом. Щодо відставки чи зміни керівництва, то про це взагалі не може бути й мови. Порошенку потрібні свої люди. Наливайченко абсолютно відданий Порошенку. Він не є політичною фігурою, ніколи нею не був і ніколи не буде претендувати грати якусь політичну роль, тому в цій ситуації – це кандидат, який влаштовує всіх», – вважає політолог.

Нагадаємо, що в лютому 2014 року Верховна Рада звільнила начальника Служби безпеки України Олександра Якименка і призначила на цю посаду Валентина Наливайченка. За відповідну постанову проголосували 333 нардепи.

Зазначимо, що раніше парламент призначив Наливайченка уповноваженим Верховної Ради з контролю за роботою СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: