Експерт: Відставка Гонтарєвої – це звільнення всього економічного блоку

Читать на русском

Президент України не готовий до звільнення Гонтарєвої, тому що це матиме ланцюгову реакцію, а значить звільнення всього економічного блоку.

Таку думку в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких, коментуючи ймовірність кадрових змін та відставок в уряді.

«Дійсно є інформація, начебто Петро Порошенко сказав, що готовий звільнити голову НБУ разом з економічним блоком і дехто це розцінює так, що Президент готовий звільнити Гонтарєву. Але насправді, гадаю, це є швидше свідченням того, що він нікого міняти не готовий, тому що зміна Голови НБУ – це зміна всього економічного блоку, тобто це звільнення Яресько й інших міністрів. Це суттєво ускладнить і функціонування коаліції. Крім того, гроші, які ми очікуємо від МВФ, даються під віповідальність конкретних людей», – пояснює експерт.

На моє переконання, різких або серйозних змін найближчим часом ми не побачимо, а якщо вони й будуть – буде ланцюгова реакція, яка призведе і до переформатування парламентської коаліції та уряду.

«Теоретично можна змінити Демчишина, але я сумніваюся, що можна змінити Квіташвілі. Змінили Квіташвілі, давайте змінимо Петренка. Це ланцюгова реакція, яка матиме небажані наслідки», – вважає Валентин Гладких.

Водночас, член «Радикальної партії Олега Ляшка» Андрій Лозовий переконаний, що відставки в уряді будуть.

«Звільнити однозначно треба міністра інфрастуктури Пивоварського, який призначає «ватників» і раніше призначив сепаратиста Каву заступником, а зараз хоче призначити нового «ватника». Звільнити треба Демчишина за відверто провальну роботу. Обов'язково звільнити потрібно міністра екології Шевченка, який працює на олігархів та попередній уряд», – впевнений Лозовий.

Нагадаємо, що 3 березня в Раді внесли постанову про звільнення голови Міненерговугілля Демчишина. Напередодні відбувся мітинг шахтарів біля ВР з вимогою відставки Демчишина.

Віктор Балога вважає, що для стабілізації країни необхідна відставка прем'єр-міністра, який «кожну родину в країні перетворив на камікадзе», та голови Нацбанку.

Сьогодні секретар Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Максим Поляков заявив, що 6 березня на засіданні парламенту мають заслухати звіт голови НБУ, а Президент зможе внести нову кандидатуру на цю посаду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: