ОАЕ будуть посередником США у постачанні зброї – експерт

Читать на русском

ОАЕ самі не виробляють зброї, але мають необмежені її поставки, тому Україна може купувати зброю в Еміратах.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко, коментуючи повідомлення про постачання зброї з ОАЕ.

«Це рішення носить важливе значення як дипломатичного, так і стратегічного характеру. По-перше, це відкритий виклик та демонстрація для Путіна та Російської Федерації, що є країни, які з нею конкурують та готові працювати з Україною в конфлікті, який Росія розв'язала проти України. У власності ОАЕ може знаходитися зброя, наприклад, на території Канади. Тому, в принципі, це певне посередництво й значний плюс для нас», – вважає політичний експерт.

За його словами, ОАЕ жодним чином не є виробником зброї, але при цьому вони можуть бути власниками такої зброї, яка необхідна зараз українським військовим.

«Незважаючи на те, що ОАЕ не мають власної зброї, вони мають змогу її купувати. У постачанні зброї ОАЕ не має жодних обмежень, окрім зброї масового знищення. Тому цілком нормально, що таке рішення було прийнято. Більш суттєвим, на мій погляд, є інше питання. За які кошти Україна буде отримувати таку зброю? Думаю, Україна в цьому питанні залежна та піде на умови, які запропонують Емірати», – пояснив Матвієнко.

Нагадаємо, Петро Порошенко здійснив робочий візит в Об'єднані Арабські Емірати, де відвідав Міжнародну виставку оборонної промисловості IDEX-2015 та домовився про постачання зброї для України.

Виставка IDEX-2015 відкрилася в неділю, 22 лютого і триватиме до 26 лютого. Її проводять в ОАЕ раз на два роки, починаючи з 1993-го. Загальна сума контрактів, які укладають протягом форуму, обчислюється сотнями мільйонів доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: