Томенко: Найбільші помилки нової влади – кадрові

Читать на русском

Існує велика кількість помилок нової влади. Але найбільші помилки Президента Петра Порошенка – кадрові – призначення Валерія Гелетея та Валерії Гонтарєвої.

Таку думку висловив нардеп, радник Президента та заступник голови фракції БПП Микола Томенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

«Безсумнівно, найбільшим досягненням Євромайдану є патріотизація суспільства і країни. Багато українців за цей рік стали справжніми громадянами своєї держави і її патріотами. І це – єдине найбільше досягнення України після подій Майдану. Натомість, існує велика кількість помилок нової влади, найбільша з яких – кадрова», – пише Томенко.

За його словами, йдеться про так званий «перехідний», післямайданний період, коли вся влада до обрання Президента України була сформована за квотно-партійним принципом. Однак, коли говорять, що партії делегували своїх представників у владу, то це не відповідає дійсності. Насправді лише кілька людей із цих партій визначали всю систему влади.

«Можна спрогнозувати, що настане час, коли багато посадовців, починаючи з правоохоронних органів і закінчуючи міністерськими посадами, потраплять під кримінальні розслідування, оскільки в цей період не вдалося вирішити головні питання – заарештувати очільників режиму Януковича та зупинити вивезення ними коштів і активів з України», – каже нардеп.

Микола Томенко підкреслює, що коли йдеться про помилки Президента, то його найбільшою кадровою помилкою є призначення В. Гелетея міністром оборони та В. Гонтарєвої головою Нацбанку України.

«Якщо першу помилку Президент вже виправив, то другу має невідкладно виправити. Тому я сподіваюсь, що найближчим часом Президент ухвалить рішення про призначення на посаду голови НБУ людини, яка буде професійно виконувати свої обов’язки і матиме довіру суспільства», – резюмував радник Президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: