В питанні зброї Обама обрав для себе стратегію Чемберлена – Фесенко

Читать на русском

Президент США практично не має підтримки в своїх поглядах щодо надання військової зброї України, але продовжує діяти так, як свого часу Чемберлен.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, коментуючи політичну позицію США та Барака Обами стосовно до України.

«Аргументація, яку надають деякі представники з оточення Обами і сам він, що військова зброя спричинить ще більшу війну – це гра. Хочу нагадати, що свого часу обмежена і ресурсна підтримка моджахедів в Афганістані сприяла тому, що Радянський Союз врешті-решт змушений був вивести свої війська. Це приклад того, що аргументація, яку використовує Обама вона є дуже слабкою. Взагалі зараз його дії, вислови можна порівняти з Чемберленом. Але треба пам'ятати, чим завершив Чемберлен. Його потуги й намагання домовитись з Гітлером, з агресором, завершилися тим, що агресія продовжилась до жахливих наслідків», – аналізує політолог.

За його словами, Обамі треба брати за взірець Черчіля. Агресор має отримати жорстку відсіч. Прикладів, коли ця стратегія спрацювувала – безліч. А от прикладів, коли війну вирішили переговорами – майже немає.

«Свідомість Барака Обами дещо деформована, особливо після присудження Нобелівської премії миру. Світовий досвід свідчить: лише коли агресор отримує відсіч, тільки тоді він змушений повернутись до переговорів. Прикладом цього є історія «холодної війни». Тільки демонстрація сили, наша здатність, як висловився Порошенко, дати в зуби, стане вирішальним аргументом. Той, кому вдасться переламати ситуацію або, навпаки, утримати її, той і переможе», – вважає Фесенко.

Читайте також: У Обами не квапляться надавати допомогу Україні

Нагадаємо, у Білому домі пояснили, чому Обама не хоче надати Україні зброю: кризу на сході України неможливо вирішити силовим шляхом.

Днями стало відомо, що п'ятнадцять американських сенаторів, що представляють обидві політичні партії, закликали Президента Барака Обаму і НАТО розширити військову допомогу Україні, включивши в неї летальну зброю.

Матеріали за темою:

Помилки США дозволять Путіну виграти війну за «Новоросію» – експерт

Питання озброєння України Заходом: то ми воюємо, чи домовляємось?

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: