На виборах до Київради голоси купували за схемами Черновецького – експерт

Читать на русском

Експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай розповів, чому неправильно вважати, що вибори 2015 до Київради мають низьку явку виборців і що свідчить про підкуп голосів.

Справа в тому, що зазвичай явки на вибори до міських рад складають від 5 до 15 %, а 22% – це вже результат явного підкупу – так експерт прокоментував «Слову і Ділу» ситуацію, щодо виборів до Київради, які відбулися в неділю 25 січня 2015 року.

«Показник у 22% – низький, лише якщо порівнювати це з президентськими виборами. Проте, якщо порівнювати це з результатами довиборів до обласних рад, міських рад, то явки становлять від 5 до 15 % і будь-яка явка вище 20% свідчить тільки про фальсифікації на виборах – так, як це й відбулося. Відповідно на вибори привели «куплених» людей, явка вище, ніж це звичайно буває по Києву», – розповідає експерт.

За його словами, думка про те, що 22% це низький показник – не лише хибна, але й викривальна.

«Факт, що на виборах до Київради була скупка, засвідчується не лише заявою опонентів, але й ходом виборчої компанії, під час якої використовували славнозвісну давно сформовану схему Черновецького, суть якої полягає в наданні фінансової допомоги старшому поколінню в обмін за голоси», – підсумовує експерт

Читайте також: Монтян: бюджет Києва на 2015 рік «малювали зі стелі»

Нагадаємо, в неділю, 25 січня в столичних мажоритарних виборчих округах №8 та 57 («Рембаза», Дарницький район та «Татарка», Шевченківський район) пройшли проміжні вибори депутатів Київської міської ради.

Основними суперниками на окрузі №8 були «свободівець» Олександр Мирний і представник «БПП» Юрій Сулига, на Татарці за голоси виборців змагалися в основному Святослав Кутняк (також від ВО «Собода») і позапартійний Дмитро Банас.

Загалом, на участь у виборах зареєструвалися 64 кандидати. Офіційні результати поки не оголошено.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: