Експерт: «Семиденна війна» КНДР та Південної Кореї – ініціатива Кремля

Читать на русском

Лідер КНДР Кім Чен Ин затвердив новий план військового вторгнення в Південну Корею із застосуванням методів ведення асиметричної війни, включаючи використання ядерного арсеналу. Військові можливості Північної Кореї, незважаючи на те, що це практично повністю мілітаризована країна, навряд чи дозволять здійснити цю операцію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт Ігор Лосєв та експерт зовнішньої політики та міжнародної безпеки Олексій Мельник.

«В принципі не виключаю, що такий план дійсно існує. Також, цілком можливо, що до цього Корею підштовхує саме керівництво Москви, для того, щоб створити проблеми США на Сході та в такий спосіб відволікти від подій у Східній Європі», – вважає Лосєв.

Водночас, Олексій Мельник говорить про те, що військові можливості Пн.Кореї, попри те, що це практично повністю мілітиризована країна, навряд чи дозволять здійснити цю операцію.

«Крім того, потрібно розуміти, що достовірність цієї інформації підлягає сумнівам, так само, як і ядерний потенціал в такій кількості, щоб провести «велику об'єднану війну». Тому, теоретично, план можливо існує, але чи здатна Північна Корея захопити за сім днів Південну Корею, яка є стратегічним союзником США – малоймовірно», – пояснює Мельник.

Читайте також: Москва володіє даними про військові резерви України

Раніше Пхеньян різко відреагував на минуле засідання ООН, на якому обговорювалася політика Північної Кореї і ситуація з правами людини в країні: Кім Чен Ин розцінив такі дії як серйозну провокацію і оголошення війни. У КНДР Північної Кореї впевнені, що ворожі сили в особі Сполучених Штатів і Південної Кореї навмисне драматизують ситуацію, щоб повалити існуючий соціальний лад.

2 січня повідомлялося, що Північна Корея запропонувала налагодити діалог з Південною Кореєю. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин готовий провести переговори на вищому рівні з урядом Південної Кореї. Він заявив, що якщо умови Пхеньяна будуть дотримані, то він міг би почати діалог з південнокорейським президентом Пак Кин Хе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: