Поки Путін у владі, Януковича не посадять – експерт

Читать на русском

 Процес «по режиму Януковича» може зайняти кілька років, і всі спроби притягнути до відповідальності Януковича не мають сенсу, поки Путін – президент РФ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів перший заступник міністра юстиції України, лідер Української соціал-демократичної партії Євген Корнійчук.

«З юридичної точки зору, абсолютно не важливо, в якому режимі рухається справа проти колишніх властей, чи об`єднали справи проти Януковича в одну або розділили на декілька - все це не важливо. Важливо те, що протягом 9 місяців йде розслідування, істотний час розслідування ведеться під керівництвом нинішнього генпрокурора, але, на жаль, ніяких результатів немає. Так, можливо те, що окремі епізоди розслідуються як не пов'язані між собою і гальмують процес, але суть адже абсолютно не в цьому, всі чудово розуміють, що поки Путін при владі, Янукович - на волі», - розповідає Корнійчук.

З його слів, стосовно заочного засудження, то в світі, і навіть у Росії, існують норми, які передбачають заочне проведення процесу, це необхідно, оскільки в іншому випадку злочинець може уникнути відповідальності. Також повинні надати адвокатів, а прокуратура дає докази і допитує свідків.

«Пізніше слідчі органи повинні сказати, що є у Януковича, і можна звернутися до інших країн, щоб те, що йому там належить, було конфісковано і передано Україні. Це все могло б бути реально, але тільки не в Україні», - говорить фахівець.

На його думку, процес «по режиму Януковича» може зайняти кілька років і всі спроби притягнути до відповідальності Януковича і компанію не мають сенсу, поки Путін буде президентом РФ.

Читайте також: «Дніпро-1» пропустив конвой з продуктами Ахметова — Семенченко

Нагадаємо, ГПУ порушила понад 500 справ за фактом злочинів режиму Януковича.

Сьогодні, 19 грудня, генпрокурор Віталій Ярема заявив, що всі справи проти режиму Віктора Януковича об'єднуються в одне провадження і кваліфікуються як державна зрада і замах на державний лад України.

«Ми прийняли рішення об'єднати в одне провадження і дати кваліфікацію «державна зрада», в тому числі і замах на державний лад України - це 109 стаття Кримінального кодексу, а також 255 - створення злочинної організації Віктором Януковичем», - заявив Ярема.

У листопаді 2014 в партії президента РФ Володимира Путіна «Єдина Росія» запропонували видати Януковича Україні.

Статті по темі:

На зміну телефонним терористам в Київ прийшли справжні

Зупинити війну зможе лише обвал російської економіки - експерт

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: