Кремль хоче зірвати мобілізацію шляхом інформаційної війни – експерт

Читать на русском

З боку Кремля буде здійснюватися інформаційна пропаганда, спроби підкупу населення, для організації бунтів, страйків, а також терористичних актів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів полковник запасу, колишній голова Спілки офіцерів В'ячеслав Білоус.

«Зараз з боку Кремля буде активно проводитися інформаційна пропаганда, з метою розколоти українське суспільство, створити паніку і можливо для того, щоб на переговорах продовжити диктувати свої умови. Не виключено, що будуть і далі проводитися спроби підкупу населення, для проведення бунтів, страйків, а також терактів. Прикладом цьому є сьогоднішній теракт в центрі Києва. Все це частина інформаційної війни», - розповідає Білоус.

У той же час, координатор групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук у своєму Facebook говорить про те, що російські спецслужби мають намір здійснити низку кампаній з дезінформації населення та створити негативні настрої в суспільстві.

«Головна мета операції - шляхом проведення широкомасштабної дезінформаційною кампанії зірвати, або ж максимально ускладнити проведення мобілізації. Тим самим не дозволивши командуванню Збройних сил України та інших збройних формувань наростити кількість оперативних резервів, або ж істотно уповільнити і ускладнити цей процес», - підкреслив Тимчук.

Також експерт повідомив, що «цільовими групами та об'єктами впливу позначені військовозобов'язані громадяни України, а також члени їх сімей.

Крім того, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що не вірить в дипломатичний вихід із ситуації на Донбасі й росіян може вигнати тільки сильна армія.

«Єдиний механізм змусити їх виконувати домовленості, у тому числі мінські, змусити звільнити захоплені території - це сильна армія і сильна країна. Іншого механізму немає. Я не вірю в дипломатію щодо РФ. Не вірю, що вони підуть, злякавшись тиску наших союзників. Тільки сильна українська армія змусить їх забратися з нашої території», - заявив Турчинов.

У коментарі«Слову і Ділу» військовий Микола Поровський вважає, що конфлікт на Донбасі зупинити вкрай складно. Його можна заморозити, але аж ніяк не вирішити питання війни повністю.

«За цей час Україна буде проводити і п'яту, а можливо, і шосту хвилю мобілізації та готуватися до нового етапу війни, а Кремль тим часом буде дестабілізувати Україну. Перейти зі стану війни - в стан примирення дуже важко, оскільки війна - це спосіб заробити», - пояснює Поровський.

Читайте також: Окупацію Криму планували ще 10 років тому

Нагадаємо, сьогодні в центрі Києва контррозвідка Служби безпеки України попередила теракт біля Адміністрації Президента.

Також СБУ підготувала план щодо заходів безпеки на новорічні свята. Про це сьогодні, 19 грудня, на брифінгу заявив начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк. При цьому він не уточнив, про які заходи йдеться.

Нагадаємо, 15 грудня аеропорти Харкова, Дніпропетровська та Запоріжжя були закриті на невизначений термін через загрозу теракту.

В СБУ повідомили, що бойовики на Донбасі масово розгортають ракетні комплекси «земля-повітря».

Статті по темі:

Новий етап АТО: ні миру, ні війни — експерт

Шляхом мобілізації створити нову армію неможливо - експерт


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: