Призначення міністра Мохника, а тепер Шевченка – зневага до тисяч фахівців

Читать на русском

З огляду на деякі кадрові призначення в уряді на посади міністрів, заступників, можна із упевненістю сказати, що реальна люстрація не відбувається.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Валентинівна Тимочко, коментуючи кадрову політику Мінекології.

«Сотні тисяч українців під час Революції Гідності вийшли на майдани задля одної мети – змінити нашу країну, реформувати усі сфери життя, оновити владу. Ключовою вимогою людей та обіцянкою політиків була відмова від партійного квотування у призначенні урядовців», – розповідає Тимочко.

Як вважає Тетяна Валентинівна, ані перший, ані другий уряд після Майдану не відповідав цій вимозі.

«Призначення на посаду міністра екології спочатку пана Мохника, а тепер – пана Шевченка, це повна зневага до тисяч фахівців, експертів, науковців, громадських організацій, які працюють в галузі охорони довкілля. Відсутність у нового міністра профільної освіти, досвіду роботи в такій важливій галузі, нерозуміння складності й гостроти екологічних проблем, слабкість волі до подолання корупції, і, головне – відсутність бачення реформи природоохоронної галузі, не дає підстав сподіватись на позитивні зміни», – вважає Тетяна Тимочко.

За словами голови ВЕЛ, з огляду на деякі кадрові призначення в уряді на посади міністрів, заступників, керівників структурних підрозділів міністерств і відомств, можна із упевненістю сказати, що реальна люстрація не відбувається.

«Натомість, під виглядом люстрації звільняють фахівців, професійно підготовлених державних службовців, які багато років, не зважаючи на тиск, добросовісно виконували свою роботу. На їх місце призначають людей без відповідної освіти, досвіду роботи в галузі, але з досвідом співпраці/обслуговування попередньої влади і політичної еліти», – каже Тимочко.

«Я вважаю, що в деякі органи влади «люди Януковича» не тільки повертаються, але вони звідти і не виходили», – підсумувала Тетяна Валентинівна Тимочко.

Читайте також: Ложкін розповів, коли українці відчують перші результати реформ

Зазначимо, що Національна екологічна рада України, до складу якої входять 32 всеукраїнські громадські природоохоронні організації, сформувала план першочергових заходів та запропонувала міністру екології громадський проект реформування природоохоронної галузі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: