Радикальна партія Ляшка становить ризик для роботи парламенту

Читать на русском

Незважаючи на те, що Радикальна партія Ляшка схвалила коаліційну угоду, щоб підтримати свою активність вона буде становити ризик для успішної роботи парламенту.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіли політологи Олексій Голобуцький і Віктор Небоженко.

«Радикальна партія Ляшка входить до складу коаліції БПП і «Народного Фронтуі» і саме цей факт повинен насторожувати інші фракції, оскільки незважаючи на те, що партія Ляшко схвалила коаліційну угоду, є припущення, що саме вона буде деструктивним елементом у коаліційній більшості», - говорить Віктор Небоженко.

Водночас, його колега Олексій Голобуцький вважає, що партія Ляшко своїм складом кардинально впливати на якісь рішення не зможе, тому буде вести політику на «виклик» і намагатиметься продовжувати свою політику, тому що потрібно якимось чином демонструвати свою активність.

«Можливо нинішню тактику цієї партії можна пов'язати з інтересами її головного фінансиста Дмитра Фірташа», - вважає Небоженко.

Однак, обраний депутатом за списками «Народного фронту» Сергій Пашинський сподівається, що у конституційної більшості буде достатньо розуміння і сил, щоб приймати швидко і ефективно ті рішення, яких чекає від нас суспільство без застосування бійок та інших агресивних методів, як це було раніше в парламенті.

Читайте також: Бої за комітети: Порошенко обіцяє скоротити, Льовочкін — проти

Нагадаємо, що в даний час Дмитро Фірташ під арештом у Відні, де був затриманий на вимогу ФБР. У разі екстрадиції Фірташа в США йому загрожує 50 років в'язниці за фінансові махінації.

Також зазначимо, що за однією з версій, ідея залучення Радикальної партії в коаліційні ряди належить «Блоку Петра Порошенка», який зацікавлений послабити вплив свого головного внутрішнього конкурента - «Народний фронт» Арсенія Яценюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: