Кремль переконує Україну, що РФ неможливо перемогти – експерт

Читать на русском

Путін орієнтується на можливості використання прокремлівських агентів впливу, які зараз є в українській політиці та потрапили до Верховної Ради. Наскільки ці сили будуть активними – залежить від того, в який спосіб діятиме Путін.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак та військовий експерт Григорій Перепелиця.

«Зараз на Донбасі відбувається перегрупування прокремлівських сил та структур, які можуть брати участь у майбутніх актах агресії. Питання в тому, в який спосіб він використовуватиме свої наступальні можливості. Це не обов’язково буде пряма силова атака. Можуть використовуватися інші способи, адже вже зараз Путін «тестує» західні держави на можливість проведення агресивних громадських акцій», - розповідає Валентин Бадрак.

За його словами, нещодавно в Польщі поліції довелося затримати близько 200 людей під час проведення такої акції. Це також можуть бути й певні терористичні дії на всій території України, держав Балтії, а також східної та центральної Європи.

Водночас, військовий експерт Григорій Перепелиця вважає, що Росія в будь-який спосіб намагається переконати Україну в своїй непереможності. Проте, якщо реально оцінювати можливості транспортної системи, то вона не спроможна обслуговувати таку кількість військ і техніки, про які були заявлено з боку РФ.

Читайте також: Канада не пропонувала Україні винищувачі F-18 – Геращенко

Зазначимо, як повідомляється в штабі АТО на територіях, підконтрольних бойовикам відмічається зменшення кількості підрозділів військ Російської Федерації. Україну покинуло понад тисяча російських вояків. Замість регулярних частин російських військ, самопроголошені республіки намагаються створити власні силові структури

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: