Новій коаліції загрожують конфлікти, які завершаться перевиборами – експерт

Читать на русском

Коаліційні переговори, які затягнулися на місяць, залишають мало надій на конструктивно працюючу Верховну Раду.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів заступник генерального директора - директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко.

«Минуло занадто мало часу, щоб люди оцінили свій вибір. Партії, які пройшли в парламент, ще не почали працювати. Йде процес формування коаліції і поки це все шлейф процесу виборів. Критична точка роботи коаліції - це відкриття сесії нового парламенту, яке очевидно буде ще нескоро, оскільки день-два, які обіцяли на рішення коаліційних питань, вже затягуються на місяць. Також, швидше за все після зими, можливо в лютому-березні розпочнеться накопичення протиріч в коаліції», - розповідає експерт.

На його думку, якщо оцінювати нинішню ситуацію коаліційних переговорів, Петро Порошенко безумовно зацікавлений у широкій коаліції, щоб не бути залежним від когось одного з партнерів по коаліції, особливо від «Народного фронту», але вже зараз є очевидні факти тиску і впливу Яценюка на Блок Порошенко», - розповідає Якименко.

Читайте також: Україна готова до переговорів з РФ на нейтральній території

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 6 листопада Гройсман заявив, що перше засідання Верховної Ради 8-го скликання відбудеться орієнтовно 1 грудня.

Сьогодні, 19 листопада, Олександр Турчинов повідомив, що, швидше за все, народні депутати нового скликання зберуться 2 грудня. А кандидат від Блоку Петра Порошенко Олександр Черненко сказав, що новий парламент запрацює наступного вівторка, 25 листопада.

Слід також зазначити, що вчора, 18 листопада, народний депутат від фракції «Батьківщина» Андрій Кожем'якін запропонува позбавити недоторканності Президента, народних депутатів і суддів.

Крім того, скасувати депутатську недоторканність у своїй передвиборчій програмі на позачергових виборах парламенту обіцяла і партія Андрія Садового «Самопоміч».


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: