Новий етап війни може початися в лютому - експерт

Читать на русском

Зараз є всі передумови вважати, що Донецька й Луганська області стануть українською Чечнею, а «неоголошена війна» з Росією затягнеться мінімум ще на рік.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіли політичний експерт В'ячеслав Дехтієвський та директор Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння (ЦДАКР) Валентин Бадрак.

«Україна повинна заблокувати зв'язок з Росією у всіх напрямках, починаючи від кіно та російських сайтів, закінчуючи торговельними відносинами й повною готовністю до війни. Проблема в тому, що уряд в цьому питанні все ще не має однозначних рішень. Якщо Яценюк і Продан говорять чітко, про те, що потрібно діяти кардинально, то Порошенко й Клімкін, все ще намагаються домовитися», - пояснює В'ячеслав Дехтієвський.

На його думку, наступними векторами напряму російської агресії будуть найбільш русифіковані території: Одеса, Харків і Запоріжжя.

У той же час, Валентин Бадрак також упевнений, що Україні потрібно готуватися до війни й при цьому, не варто розраховувати на допомогу НАТО в плані військово-технічної допомоги та отримання ударних комплексів.

«Згідно з аналізом ЦДАКР, Україна може очікувати новий етап війни і є ймовірність, що він почнеться в другій половині зими, зокрема, в лютому», - підсумував Валентин Бадрак.

Читайте також: Міноборони vs МВС: Полторак і Аваков борються за добровольців і озброєння

Слід зазначити, що росіяни на Донбасі завершили процес групування своїх військ, а в прикордонній зоні зафіксовані як мінімум 4 пункти передачі російської техніки бойовикам так званих ЛНР і ДНР.

Нагадаємо також, що самопроголошений «лідер» ЛНР Ігор Плотницкий заявив про намір провести ще один референдум в «республіці» з метою приєднання її до Росії.

Відносно цього, радник глави МВС Зорян Шкіряк пообіцяв, що організатори «виборів» в самопроголошених «республіках» будуть затримані і, що Україна не допустить кримського сценарію в «ДНР» і «ЛНР».


ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: