АП буде відтягувати перехід на електронний документообіг через корупцію

Читать на русском

У країнах Європи та США вже давно працює електронна система обігу документів. Україні, що прагне в Євросоюз, також без неї не обійтися, але для цього потрібно кілька років і близько 50 мільйонів гривень.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів фінансовий експерт Олександр Жолудь.

«Корупція, один з головних чинників, через який Адміністрація Президента буде сповільнювати та будь-якими шляхами відтягувати перехід на електронний документообіг. Електронне урядування - один із заходів у боротьбі з корупцією, оскільки чиновник не матиме можливості приховати якийсь документ або прискорити його розгляд в чиїхось лобістських інтересах, і всі документи будуть перед очима, в загальнодоступному користуванні», - розповідає експерт.

За його словами, для того, щоб перейти на рівень електронного документообігу, який є в країнах Балтії, зокрема Естонії, де ця система практично досконала, потрібно буде кілька років.

Читайте також: Садовий перший у рейтингу прозорості влади, а Надал – відповідальності

Зазначимо, що Міністерство внутрішніх справ України ще 29 листопада 2013 року угоду з ТОВ «АМІ» на закупівлю послуг впровадження системи електронного документообігу в апараті МВС України та супутнього обладнання. Вартість угоди становить 14,79 млн грн.

Нагадаємо також, що 7 серпня Порошенко заявив, що до кінця серпня Адміністрація Президента перейде на електронну систему документообігу, а всі ОДА - до кінця року.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: