На зміну комуністам прийдуть ліві соціалісти — політолог

Читать на русском

Повна, а головне законна заборона діяльності Комуністичної партії в Україні, залежить від рішення Міністерства юстиції та Держреєстру, який оголосив перерву щодо позову про скасування реєстрації КПУ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів відомий український політолог Олексій Голобуцький.

«Заборона комуністичної партії принесе більше проблем, ніж зможе вирішити. На деякий час її доля вирішена, але це не означає, що термін «комунізм» забули й перестали вживати. У комуністів була своя аудиторія. Особливої небезпеки від існування самої партії в принципі немає, а ось її заборона призведе тільки до того, що партія трансформується. Комуністичну партію вже забороняли в Україні в 1991 році – тоді вона змінила назву і відновилась, не буде комуністів, будуть «ліві соціалісти», - говорить політолог.

За словами експерта, вирішенням проблеми могла бути не заборона самої партії, яка все одно з часом відновиться, а необхідно було б покарати окремих представників партії, проти яких є прямі докази сприяння сепаратистам.

Читайте також:Бондаренко впевнений, що Тимошенко скоро повернеться у велику політику

Нагадаємо, за попередніми даними ЦВК, Компартія на виборах набрала майже 3,9% голосів і не потрапляє в Раду. Також, депутати з Компартії вимагають відсторонити Петра Симоненка від керівництва партією. З такою ініціативою виступили депутат від КПУ Олександр Зубчевський та Олександр Присяжнюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: