На посаду голови парламенту міг би претендувати Луценко – Небоженко

Читать на русском

Директор соціологічної служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко заявляє, що вибір на користь Гройсмана на пост Спікера ВР – це крайність.

Так він прокоментував «Слову і Ділу» інформацію деяких ЗМІ про розгляд кандидатури Володимира Гройсмана на посаду голови ВРУ VIII скликання. 

«Цілком імовірно, що на пост голови парламенту міг би претендувати й Луценко. Він же і найбыльш «заслужений» політик з президентської команди. Але якщо дійсно у Порошенка немає жодного кваліфікованого кандидата, тоді підійде і Гройсман. Хоча у нього є певні проблеми з публічним іміджем і він поки зовсім незрозумілий звичайному народу», – розповідає Небоженко.

В той же час, за словами експерта, нова коаліція може виявитися не надто довгостроковою, а депутати будуть все-таки вибирати пропрезидентську більшість, оскільки уже зараз є приклади того, як позафракційні депутати обирають не пропрем'єрську позицію.

Читайте також:«Свобода» знайшла винних у своєму провалі в Кремлі

Нагадаємо, що 29 жовтня Арсеній Яценюк запропонував усім політичним силам, які планують сформувати парламентську коаліцію, до понеділка подати кандидатури власних міністрів для публічного обговорення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: