Експерт: Лідерство Садового в партії може опинитися під загрозою

Читать на русском

Технологічно партія «Самопоміч» перемогла, але серйозних перспектив у політиці в Садового немає. Фактично «Самопоміч» зайняла нішу партії-одноденки, яку в минулому парламенті займав УДАР Віталія Кличка, успішно «злившись» під Порошенка.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт Центру громадських відносин, політичний аналітик Євген Магда.

«Після Майдану дійсно є запит на українського патріота й інтелігента, тому, за великим рахунком, голоси за «Самопоміч» – це голоси за мера Львова Андрія Садового. Але серйозних перспектив у Садового в політиці немає. Грати в депутатство довго він не буде, а прем'єром він не стане в силу іншого сильного лідера – Яценюка – та ряду політичних міркувань. Андрій Садовий – людина, яка успішно реалізує свій політичний проект і непоганий мер Львова, що робить йому честь, але не більше», – розповідає Магда.

На його думку, успіх «Самопомочі» – в ефективній капіталізації діяльності мера Садового та її трансляції на політичний проект в цілому.

Разом з тим, зі слів Магди, з часом, лідерство Садового в партії взагалі може опинитися під загрозою.

«Якщо політична партія проходить в парламент, то відбувається перегрупування сил і на перше місце виходить парламентська фракція. Лідер, який не може керувати парламентською фракцією, або керує дистанційно, не зможе повністю впливати на ситуацію, тож невдовзі виникне потреба у формуванні нового лідера», – прогнозує експерт.

Читайте також: Тимошенко: «Батьківщина» не претендує на міністерські портфелі

Нагадаємо, що згідно з останніми даними ЦВК, партія мера Львова Андрія Садового «Самопоміч», створена всього два роки тому, займає третє місце на парламентських виборах, з результатом 10,99% голосів виборців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: