Тігіпко не пройшов до Ради через популістську риторику

Читать на русском

 

Основним фактором глобального обвалу партії Тігіпка та Тягнибока є неприйняття частиною електорату методів боротьби за владу з боку ВО Свобода та «Сильна Україна».

Про це розповів в коментарі «Слову і Ділу» керівник Інституту політичних досліджень НАН України Юрій Шаповал.

«Причин для того, що ВО Свобода має провальний результат виборчої компанії може бути декілька. Починаючи від самої політичної компанії Тягнибока, його методів боротьби за владу, догматизму та безапеляційності та закінчуючи тим, що можливо іншим партіям, було вигідно отримати місця, за рахунок ВО Свободи», - розповідає Шаповал.

На його думку, якщо свободівці зможуть перегрупуватись то в них може бути шанс залишитись в політиці.

«Ще одна партія, яка була у багатьох в лідерах, але цілком марно це партія Тігіпка «Сильна Україна». У Тігіпка була популістська риторика, вони і за схід, і за захід, за Росію і за Європу. Виступали миротворцями для всіх і викликали агресію та відштовхувавали населення такою двоякою кампанією», - вважає Юрій Шаповал.

Читайте також: Перший непрохідний: «Свобода» поки не дотягує до 5-відсоткового бар'єру

Зауважимо, згідно з останніми даними, партія «Народний фронт», лідирує з результатом 22,18% голосів, на другому місці «Блок Петра Порошенка» - 21,78%.Третє місце з результатом 10,97% голосів утримує «Самопоміч». «Опозиційному блоку» виборці віддали 9,32%. За Радикальну партію Ляшка проголосували 7,46% українців, а за «Батьківщину» Юлії Тимошенко — 5,70%. Всі інші партії не подолали 5% бар'єр.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: