Медицина для киян залишиться безкоштовною - президент клініки «Борис»

Читать на русском

Президент клініки «Борис», член вищої Медичної Ради МОЗ Михайло Радуцький, стверджує, що тендери для лікарень на надання медичних послуг будуть вводитися для внутрішнього користування медичних установ, а для пацієнтів медицина була і є безкоштовною.

Так Михайло Радуцький прокоментував «Слову і Ділу» повідомлення про те, що в Києві мають намір ввести загальні тарифи на медичні послуги.

«Тарифи вводяться для внутрішнього користування медичних установ, для обліку діяльності і ніякого відношення це не має до пацієнтів і наголошую, що дані тендери не значать, що хворі повинні платити за медичну допомогу. Впровадження робиться для того, щоб підвищити конкурентоспроможність між клініками і для підвищення компетентності лікарів», - розповів Радуцький.

За словами президента клініки «Борис», будуть оголошені тендери. Наприклад, протягом року потрібно провести 10 тисяч операцій, тільки одна клініка зробить це за 1000 гривень, а інша за 2000 тисячі гривень. У підсумку, можна провести аналіз і визначити, чи потрібна клініка місту або в ній немає необхідності.

«Ще раз хочу відзначити, щоб не виникало паніки, поки існує 49 стаття Конституції України кожен громадянин країни має гарантоване право на безкоштовну медичну допомогу», - зазначив Михайло Радуцький.

Читайте також: Мусій саботував державні закупівлі

Нагадаємо, що в 2014 році з бюджету виділили 2,1 мільярда гривень на державні закупівлі ліків, вакцин і товарів медичного призначення.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: