Хто входить в першу 20-ку партії «Самопоміч»

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує серію публікацій щодо прохідної частини списків політичних партій, які йдуть на вибори до Верховної Ради України.

9 вересня партія мера Львова Андрія Садового «Самопоміч» провела з'їзд, на якому до неї вирішили приєднатися партія «Воля» Єгора Соболєва, а також батальйон «Донбас» Семена Семенченка.

Список партії Садового очолила Ганна Гопко, громадська активістка і координатор «Реанімаційного пакета реформ» (РПР).

«Список «об'єднання Самопоміч» являє собою дуже різноплановий конгломерат експертів-активістів Реанімаційному пакета реформ, партійців «Волі» та власне «Самопомочі», бійців «Донбасу» та представників бізнес-партнерів, переважно з ІТ-сфери», - сказав «Слову і Ділу» політичний експерт Ярослав Юрчишин.

За його словами, жодна з цих складових не може становити самостійної сили, і тому ключовим елементом об'єднання залишається мер Львова.

«Зайнявши 50-у позицію і при цьому залишившись хедлайнером всієї зовнішньої реклами списку, Андрій Садовой демонструє - парламент 2014 року для нього і його команди мета проміжна, досягнення якої бажане, але не є життєво необхідним. Бо мета Садового значно вища - розкрутка на національному рівні, черговий етап майбутньої президентської кампанії», - вважає експерт.

«Тому більшість виборців «Самопомочі» голосуватиме не так за 1-49 місце у списку, хоч там дуже багато яскравих особистостей (Ганна Гопко, Єгор Соболєв, Семен Семенченко), як за Андрія Садового. Але тут є і зворотня сторона - саме Садовий нестиме відповідальність за роботу фракції, контролювати яку буде дуже важко», - говорить Юрчишин.

Детальну інформацію про те, хто увійшов до першої двадцятки списку партії «Самопоміч» на виборах до Верховної Ради, дивіться в інфографіці від «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: