Факти розкрадання бюджетних коштів Арбузовим публікувались ще в 2012

Читать на русском

Президент Асоціації українських банків, заслужений економіст України Олександр Сугоняко говорить про те, що факти розкрадання бюджетних коштів Сергієм Арбузовим фіксувалися в аналітичних записках АУБ ще 2012 році.

Так він прокоментував «Слову і Ділу» повідомлення про те, що Генпрокуратура викрила факти незаконного використання державних коштів колишніми чиновниками уряду.

«Існує ряд питань, на які зможуть відповісти тільки члени колишньої влади Януковича, зокрема друг екс-президента Сергій Арбузов. Хто розтратив 22 мільярди золотовалютних резервів? Хто довів зовнішній борг України практично до 40 мільярдів?», - риторично запитує Сугоняко .

«Я особисто ще в березні 2012 року зробив заяву щодо особистості Сергія Арбузова, про те, що він розкрадає державні кошти і повинен піти у відставку. Арбузов створив великі проблеми в сегменті валютного ринку, банківському секторі та вів жорстку монетарну політику», - додає експерт.

Як відзначає Сугоняко, свого часу він надав аналітичну записку АУБ, адресовану Віктору Януковичу і НБУ, зокрема Арбузову. Наведений аналіз вже тоді доводив далеко не професійну компетентність керівництва НБУ і його недієздатність виконувати покладені на нього конституційні функції

Читайте також: Нацбанк обмежив продаж валюти

Нагадаємо, що Сергій Арбузов обіймав посаду Глави НБУ з грудня 2010 до січня 2013 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: