Прихована сторона: перша двадцятка виборчого списку «Свободи»

Читать на русском

Аналітики «Слова і Діла» спільно з політичними експертами, розпочинають цикл публікацій у вигляді інфографік щодо прохідної частини списків політичних партій, які йдуть на вибори до Верховної Ради України.

За словами політексперта Ярослава Юрчишина, у 2012 році за «Свободу» голосували як за «альтернативу корумпованій владі та беззубій опозиції».

«Для того, щоб закріпитися у цій ніші, команді Тягнибока потрібно було б активніше ставити на нових діячів на зразок Іллєнка, Левченка, Марцинківа чи Головка. Але натомість лідер «Свободи» і далі будував партію вождистського плану, орієнтуючись на команду, яку він привів ще з Соціал-національної Партії України, переважно своїх помічників часів депутатства 2002-2006 років. Тобто, не розширяти електоральне поле, а звужувати його до ядра», - сказав Юрчишин в коментарі «Слову і Ділу».

«Разом з корупційними скандалами у базових областях (Львівська, Тернопільська та Івано-Франківська), де «свободівці» широко представленні у владі, це зменшує шанси на потрапляння націоналістів до парламенту партійним списком», - вважає експерт.

То хто є хто у першій двадцятці виборчого списку «Свободи»? Розгорнуту відповідь на це запитання можна знайти в інфографіці від «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: