Переіндексація зарплат в Україні — це утопія і міф - експерти

Читать на русском

У стані практично повного обвалу економіки і кризи про переіндексацію заробітних плат і пенсій не може йти мови.

Про це в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» заявив відомий український економіст Олександр Охріменко щодо повідомлення Наталії Королевської про переіндексацію заробітних плат і пенсій на 40%.

«Сьогодні для України механізм збільшення грошових доходів населення, який дає можливість повністю або хоча б частково відшкодувати подорожчання споживчих товарів і послуг - виглядає утопією, а заяви про переіндексацію, схожі на міф», - стверджує Охріменко.

На думку ще одного економіста і політолога Володимира Пилипчука, Україна - країна тіньової економіки, контрабанди і корупції і поки в державі не зміниться система управління цими процесами, переіндексація неможлива.

«Яку реформу провів Порошенко або Яценюк? Які основи є для розмов про переіндексацію? В країні, яка знаходиться у воєнному стані - не може бути підвищення прожиткового мінімуму, це цілком логічно», - стверджує Пилипчук

Читайте також: Королевська пообіцяла допомогу в лікуванні та реабілітації всім постраждалим під час зіткнень в Одесі 2 травня 2014 року.

Нагадаємо, що будучи кандидатом в президенти України Наталя Королевська 10 квітня 2014 року в Одесі пообіцяла опротестувати антикризові закони. Поки що, ця заява залишається всього лише обіцянкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: