Питання доказів у справі Януковича закрите

Читать на русском

Суддя вищого спеціалізованого суду України по розгляду цивільних і кримінальних справ Олег Ткачук вважає, що Януковичу і чиновникам-злодіям загрожує арешт та конфіскація, але для того, щоб доставити втікача екс-президента в судовий зал потрібно міняти законодавство України.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи заяву Валентина Наливайченка відносно того, що справи Януковича, Клименко і Азарова в стадії, коли вони мають бути засуджені українськими судами.

«У Генеральній прокуратурі заведена справа, рахунки цих людей вже арештовані в Австрії, Швейцарії та інших країнах, питання доказів дійсно вирішене, але питання повернення їх до України залишається невирішеним і рішення для цього - лише внесення правок до законодавства для заочного засудження цих громадян. Розмови про їх повернення не можливі до моменту, поки Путін не припинить війну проти України, навіть якщо буде розпорядження доставити колишню владу в примусовому порядку», - стверджує Ткачук.

На думку судді, Україна повинна діяти лише в рамках закону, а процесуально кримінальний кодекс на сьогоднішній момент не досконалий. Запобіжними заходами будуть арешт і конфіскація, але в примусовому порядку їх все одно не зможуть доставити в зал суду, оскільки для цього потрібні правки в законодавстві.

Читайте також: Петренко розповів, скільки грошей вкрала «сім'я» Януковича

Нагадаємо, що ще 16 травня 2014 р. голова СБУ Валентин Наливайченко завірив, що екс-президент України Віктор Янукович прибуде на допит в Генпрокуратуру.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: