Рішенням більшості антикорупційний законопроект не приймуть

Читать на русском

Народний депутат України VI скликання Юрій Гримчак вважає, що антикорупційні реформи не будуть прийняті на позачерговому засіданні парламенту, оскільки це не вигідно самим державним службовцям.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи ситуацію довкола ініціативи глави Верховної Ради України Олександра Турчинова, який планує провести позачергове засідання парламенту 7 жовтня.

«Уряд в ході передвиборної кампанії говоритиме про боротьбу з корупцією, збиратиме засідання, говоритиме про мир, стабільность і робитиме все можливе в боротьбі за виборця. Те, що засідання відбудеться — безперечно, але те, що жодні антикорупційні закони на ньому ухвалені не будуть — це теж, не викликає сумнівів», - стверджує Гримчак. 

За його словами, він навіть може передбачити, хто хто буде за, а хто проти.

«Все досить просто: ті, хто голосують за люстрацію — відповідно за, останні — проти. Але вирішенням більшості антикорупційний законопроект не ухвалять. Те ж саме стосується і питання люстрації, прояв активності парламенту до якої в подібних реформах буде лише до моменту виборів», - додав Гримчак.

Читайте також: Турчинов підписав закон про люстрацію і просить про підпис Президента

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» повідомляло про те, що Турчинов і Яценюк заберуть в Тимошенко частину кадрового складу партії «Батькивщина».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: