Вони люблять вухами: співаючий ректор зваблює Кіровоградщину

Читать на русском

Народний депутат України, більше відомий в народі як «співаючий ректор», Михайло Поплавський знову вирушив на передвиборчі гастролі і збирається балотуватись в одному із одномандатних виборчих округів на Кіровоградщині.

Про це повідомляє офіційний сайт Центральної виборчої комісії, пише «Слово і Діло».

Як би це дивно не звучало, однак подібний факт, чітко демонструє, що Михайло Поплавський є не просто одіозною, але й у певній мірі унікальною політичною персоною, яка попри багаторазові випадки власного «політичного дрейфування» до того чи іншого владного берега, залишається непотопаючим. Хоча, хто знає, можливо саме ці «виборчі перегони» якраз і стануть останнім запливом Михайла Михайловича у велику політику.

Адже як показує практика і говорить здоровий глузд, ефективність Поплавського-законодавця — мізерна. Для прикладу, з 15 січня 2014 року, дати реєстрації Поплавського депутатом, народний обранець зумів розробити і зареєструвати всього лише два законопроекти. І то, останні, були лише зареєстровані, але не проголосовані і не прийняті. Такими ж «пустопорожніми» можна назвати й обіцянки Поплавського, з якими він агітував свого виборця на одному із проблемних мажоритарних округів на Черкащині. Ось, для прикладу, Михайло Михайлович обіцяє обладнати дитячі майданчики, сквери, стадіони та спортивні зали міста Черкаси. А ось пропонує будівництво нових та реконструкцію діючих дитячих садків і шкіл у тих же Черкасах. Однак фактів, що підтверджували б виконання всього вище обіцяного немає. І подібний стан речей, відносно всіх обіцянок «співоючого ректора». Більше того, нардеп Поплавський не спромігся навіть дотримати власного слова так би мовити по профілю. Адже хто не пам'ятає, саме в перші дні після проходження до парламенту, одіозний ректор обіцяв журналістам заспівати депутатам.

Однак, на щастя чи нажаль, але ще одного масового «психологічного травматизму» від пісень Михайла Михайловича не відбулося. Натомість, нині діючий нардеп вирішив знову балотуватись в головний законодавчий орган країни. Однак тепер уже не на Черкащині, а на своїй рідній Кіровоградщині, з якої походить родом. І хоча наразі поки що так і не відомо, що ж суттєвого нового цього разу може запропонувати кандидат-Поплавський своїм землякам (програма кандидата не відображається на сайті ЦВК), не треба бути експертом, щоб спрогнозувати, що методи роботи в окрузі на передодні виборів у команди Михайла Михайловича будуть такими ж жорсткими і з правом фолу, як це було у Черкасах. 

Фантазії у технологів «співаючого ректора» хоч відбавляй, а тому у хід будуть іти давно перевірені підкупи, фальсифікації на дільницях і «агітаторство».

Питання лише в одно, чи допоможе. Адже одного разу Кіровоградщина уже обрала Поплавського, після чого на довгі роки бачила свого кандидата лише по телебаченню, однак аж ніяк не на окрузі. Відтак на цих виборах, може настати реальний час розплати. І результатом чергової парламентської виборчої кампанії Поплавського може стати безсмертний гоголівський сценарій «я тебе породив, я тебе і вб'ю». І факт так званого «політичного вбивства Поплавського», наразі залежить лише від кіровоградських виборців. А колишній «регіонал» Віталій Грушевський, який також балотується по цьому округу у 2014 і отримав перемогу на ньому в минулій виборчій компанії, поза сумнівом, лише допоможе відходу в політичне небуття Михайла Михайловича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: