Охріменко назвав безглуздою і нереалістичною обіцянку Шлапака

Читать на русском

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко назвав безглуздою обіцянку міністра фінансів України Олександра Шлапака про те, що у 2015 році на армію буде виділено 63 млрд грн.

Таку думку він висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу».

«В 2014 році на оборону в держбюджеті заплановано 21,4 млрд грн. Ще 10 млрд грн додатково витрачено на АТО. Тому на сьогодні говорити, що можна в 2015 році витрати на оборону 65 млрд грн - це безглуздо. Доходи держбюджету не зможуть витримати цей тягар», - пояснює спеціаліст.

В той же час, експерт наголошує на тому, що профінансувати витрати на оборону в розмірі заявленому міністром фінансів, можна лише за рахунок друкарського станка, а це і девальвация, і гіперінфляція.

«На сьогодні, на жаль, державні військові замовлення стали основним джерелом корупції та махінацій. Тому, збільшення коштів на оборону можно розуміти, як збільшення коштів, які будуть викрадатись із державного бюджету. Але це ніяк не допоможе підвищити обороноздатність України. Для її підвищення необхідно негайно переходити на професійну армію і суттєво реформувати структуру командування української армії на зразок армій країн ЄС. В результаті цього зменшились би і витрати на оборону, і реально підвищилась би боєздатність», - підсумував Охріменко

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: