Росіян переведуть на китайський юань?

Читать на русском

Катерина Маркевич, експерт економічних програм Центра Разумкова, вважає, що нові санкції ЄС та США щодо Росії є серйозними, але існують певні нюанси.

Таку думку експерт висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», коментуючи нові санкції Європейського Союзу та США, що їх сьогодні мають намір ввести.

«Ці санкції є дійсно серйозними, оскільки вони є секторальними. Санкції США, згідно з інформацією ЗМІ, торкаються ключових банків Росії - ВТБ, Газпромбанк, Банк Москви, Внєшекономбанк и Россельхозбанк. Згідно нових санкцій цим банками буде обмежено доступ до фінансового ринку Європи, а це стане дійсно серйозним ударом для фінансового сектору Росії, оскільки гальмуватиме процес залучення капіталу», - зазначає Катерина Маркевич.

Маркевич також роз'яснила, що обмеження доступу до фінансового ринку Європейського Союзу фактично означає, що тепер «при потребі взяти позику цим російським банкам доведеться орієнтуватись на ринок країн-членів Митного Союзу, або ж на Китай».

Читайте також: Обіцяні санкції Євросоюзу торкнулися «Роснафти» та «Газпромнафти»

«Важливим моментом є не лише обмеження доступу до фінансового ринку ЄС, але й обмеження можливостейи міжнародного розрахунку. Але поки що цього немає», - наголосила Маркевич.

Нагадаємо, сьогодні, 12 вересня, стало відомо, що у дію вступили секторальні санкції ЄС відносно Росії. Нові санкції також вводить США, і, згідно видання Reuters, вони торкнуться ключових банків Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: